En Batı Amerika - 5 Rehber

KÜNYE

Tarih : Nisan 2011
Süre : 15 gün
Rota : Batı Amerika


KONAKLAR

LAS VEGAS - Palazzo Otel

Las Vegas otel cenneti. Birbirinden ihtişamlı bir sürü otel var.
Palazzo herşeyiyle devasa, görkemli bir otel.



Konum - Fiziksel Durum
Strip'in başlangıcında yer alıyor. Venetian ile kardeş, yanyanalar ve zemin katta dolaşırken kendinizi Venetian'da buluyorsunuz.
Otelde yok yok, her tarafını keşfettiğimizi de sanmıyorum zaten.
Personel - Hizmet
Sorun yok.
Temizlik
Sorun yok.
Yemek
Biz otelde yemedik, yemeklerle ilgili bilgimiz yok. Otelin alt katlarında bir sürü mekan seçeneği var. Yapay gökyüzü tavanıyla İtalyan yemeklerini yiyebileceğiniz cafelerin yeraldığı meydan güzel bir seçenek.
Aktivite
Blue Men şovu haftada birkaç gece yapılıyor.
Otelin ortasından geçen kanalda gondol gezisi yapabiliyorsunuz.
Otelin altı zaten bir şehir. Alışveriş ve yemek için bir sürü seçenek sunuyor.
Fiyat
Fiyat olarak gecelik oda başı 200$. Bence gayet iyi.
Diğer
Bunların dışında otelin altında otopark var, hatırladığım kadarıyla bedava. Internet paralı.
Son Söz
Fiyat-Performans : 9/10

LOS ANGELES - Comfort Inn Otel

Konum - Fiziksel Durum
Old Town denilen eski şehir bölgesinde yer alıyor. Bu bölge biraz izbe, otel de biraz izbe. Şehrin iş merkezine yakınlığıyla merkezi oluşu tek avantajı.
Personel - Hizmet
Resepsiyondaki arkadaşlar bize yardımcı oldu. Onların dışında pek personel de görmedik.
Temizlik
İdare eder.
Yemek
Otelde sabah kahvaltısı veriliyor. Çok küçük bir odada verilen kahvaltı çok iyi değil, genelde odada yer de olmuyor.
Fiyat
Fiyat olarak gecelik oda başı 100$ civarı. Burası için fazla.
Diğer
Bunların dışında otelin bahçesine aracı park edebiliyorsunuz. Internet bedava.
Son Söz
Fiyat-Performans : 3/10

SAN DİEGO - Hampton Inn Otel

Konum - Fiziksel Durum
Del Mar'a yakın bir mevkide, San Diego merkeze uzak sakin bir bölgede. Bakımlı bir otel.
Personel - Hizmet
Problem yok.
Temizlik
Odalar ve genel temizlik iyiydi.
Yemek
Otelde sabah kahvaltısı veriliyor. Yeterli bir kahvaltı.
Fiyat
Fiyat olarak gecelik oda başı 100$ civarı. Uygun.
Diğer
Bunların dışında otelin bahçesine aracı park edebiliyorsunuz. Internet bedava.
Son Söz
Fiyat-Performans : 6/10

SAN FRANCİSCO - Handley Otel

Konum - Fiziksel Durum
Union Square'e çok yakın, merkezi bir otel. Büyük bir otel ama biraz eski, ferah değil.
Personel - Hizmet
Problem yok.
Temizlik
Normal.
Yemek
Otelde yemek yemedik.
Fiyat
Fiyat olarak gecelik oda başı 100$ civarı. Olabilir.
Diğer
Otelin parkı paralı, zaten burada park sorun. Interneti hatırlamıyorum.
Son Söz
Fiyat-Performans : 5/10

YEMEKLER

Yemeklerde ekonomi yapmaya çalıştık. Genel olarak burger ve pizza ile karnımızı doyurduk.
Bunun dışında fast food anlamında uzakdoğu ve meksika denemeleri de yaptık. Meksika idare eder, uzakdoğu kokusuyla tadıyla bize göre değildi. Fast food ortamları da Türkiye'de daha temiz, daha düzenli. Buradakiler gerçekten pek içaçıcı değil.

San Diego'da Old Town'da meksika yemeklerini tattık. Porsiyonlar büyük, çok süper bir lezzet değil ama denenmeli.
San Diego'da okyanus kenarında Poseidon restaurantta yediğimiz balık ve kalamar en iyisiydi.

San Francisco da deniz mahsülleri açısından zengin bir yer. Pier 39 rıhtımındki restaurantlardan birisi denenebilir. Biz bir tanesini denedik. Kalamarlar mürekkep balığının bütününden yapılıyor, çok iyi değildi. Balık da çok özel değildi. Burada ünlü olan clam chowder çorbası hakkında da bir not belirtmek istiyoruz. Çorbayı denemeyi düşünüyorduk, karşımıza çıkan Türk garson içinde domuz mamülleri olduğunu söyleyince vazgeçtik.

San Francisco'da Union Square civarında da denenebilecek mekanlar var. Kahvaltı için iki tanesini denedik. Özel bir durum yok:)

SON SÖZLER

Maliyet

Maliyet olarak uçak masrafları hariç 5000TL civarına gezimizi tamamladık. Ekonomik olmaya gayret ettik ve sonuç olarak bayağı iyi olduğumuzu düşünüyorum.
Konaklama 2000TL, yemek 300TL, ulaşım 1000TL, hediyelikler 500TL, etkinkiler 600TL civarı tuttu.
Önemli kalemlerden birisi yol masraflarıydı.
Yaklaşık 700$ kiraladığımız arabaya verdik ve kiraladığız yer yerine farklı bir şehirde aracı bırakmak maliyeti bayağı yükseltti.
Universal Studios ve Sea World için combo bilet daha ekonomik oluyor. Yaklaşık 120$ civarıydı. Front of Lines falan gibi ekstraya bence gerek yok.
Vegas'taki şovlar da yaklaşık 100$ civarıydı.
LA turu ise 70$ civarı.
Cable car’da indi bindi 5$. Ancak bu vasıtaları sürekli kullanacaksanız adam başı 20$ civarı haftalık ya da 2 günlük paso alınabilir.

Zaman Planlaması

Tur zaman planı olarak da şöyle önerilerimiz olacak. Aslında gezilecek görülecek çok yer var ve hakkını vererek gezildiğinde çok zaman alacağı kesin. Ama zamanınız sınırlıysa ve genel bir izlenim edinmek istiyorsanız Vegas için 3 gün, LA için 2 gün (sahil kesimi hariç), San Diego için 3 gün ve San Francisco için de 2-3 gün yeterli.

las vegas - los angeles : 400km , yaklaşık 5 saat
los angeles - san diego : 200 km , yaklaşık 2 saat
los angeles - san francisco : 610 km, yaklaşık 7 saat

Tavsiyeler

Araç kiralama makul bir seçenek. Özellikle Los Angeles için önemli bir seçenek, Las Vegas ve San Francisco şehiriçi için ise gerekli değil.

Şehirlerin belli bölgelerine gitmek tekin olmayabilir, gidilecek yerler, saatlere dikkat edilmeli. Genel olarak ise hiç bir güvenlik sorunu olmayan gayet rahat ortamlar.

Vegas'da dışarıda olduğu kadar otellerin içlerinde de keşfedilecek çok şey var. Vegas'da şovlara da gitmeli, çok profesyonel ve etkileyici bir gösteriydi.

Los Angeles'da Universal Studios'a gitmeli.

San Diego'da Balboa Parkı görülmeye değer, şehir de genel olarak güzel bir şehir. Okyanus kenarında bir akşam yemeği de iyi gider.

San Francisco'ya giderken sahil şeridi güzel bir tercih ama biraz geniş zaman olmalı ve mümkünse arada bir mola verilmeli ve bir yerlerde gecelemeli.

San Francisco'da şehir içinde vakit geçirmek için seçenek çok, şehir merkezi ve sahil renkli.

EKSTRA

Detaylı gezi için internetten yaptığımız araştırmalardaki gezi notlarını da kısa başlıklarla buraya ekledik.

Las Vegas

Sedona-Red rock Canyon:
Şehre 45 dakikamesafede bulunan Red Rock Canyonendemik tas yapisiyla ve muhtesem doga yapısıyla özel bir bölge, ayricabölgede bir kovboy kasabasi da bulunuyor.

Grand Canyon :
GrandCanyon’un diplerine kadar uzanan farkli isimlerde ve farkli zorluklardapatikalar var. Ya bu patikalardan en dibe dogru inise geciyor ve vardiginizdaorada bir gece konakliyorsunuz (cunku ayni gun icinde hem inip hem de cikmakoldukca zor) ya da orta yerlerdeki konaklama yerlerine kadar inip oradasoluklandiktan sonra geriye cikiyorsunuz.
Asagidakalinabilecek bir yer var: "Phantom Ranch." Gezimizden yaklasik dortay once aradik, yer yoktu. Siz siz olun erken baslayin planlamaya.

Valley of Fire State Park :
Las Vegas'a yaklasik bir saat uzaklikta. Ozellikle aksamustu buyuleyici renklere kavusuyor. Sadece arabayla gezmek bilezevkli ki epey yurume patikasi da var.

Toiyabe National Forest :
Oldukça büyük bir doğal park olan Toiyabe'da dağcılık ve kamp gibi değişiksportif aktiviteler yapılmaktadır.

Diğer :
Bunların dışında 4-5 saat uzaklıkta gezipgörülecek oldukça fazla mekan bulunmaktadır . Bunlardan bazıları: Lake Powell-Arizona, Death Valley - California, Zion National Park-Utah Valley of Fire,Gold Mine/ Ghost Town, Laighlin…

Los Angeles

Marina Del Rey :
Los Angeles'ın en büyük marinasıdır. Burada bulunan balık restoranlarında enfes balıklar yiyebilir, okyanushavasını derin derin içinize çekebilirsiniz.

Disneyland :
Bolum bolum ayrılan eğlenceli ve şaşırtıcı alanlarıyla, Disneylandhayal edebileceğiniz gibi bir yer.

Venice Beach :
Pazarsabahınızı Venice Beach’te bir yürüyüşe ayırın. Upuzun bir sahil boyuncakumların kenarında aklınıza gelebilecek herşeyi satan, her kesimden insan bulacaksınız.

Griffith Park:
Yürüyüş parkurları, golf sahaları, içinde bulunanhayvanat bahçesi ile yeşillikler içinde güzel saatler geçirebileceğiniz biryer. Ayrıca burada bulunan gözlem kulesi ile Los Angeles'ı kus bakısizleyebilmek size ayrı keyif verecektir.

Pebble Beach :
Monterey California'da, okyanus kenarındadoğa harikası bir yer Pebble Beach. Üst gelir grubuna hitap eden bir yer ama17 Mile Drive isminde bir araba rotası var. Bu yolu takip ederek manzaranınkeyfini çıkarabilirsiniz.

Long Beach :
Long Beach LosAngeles ın yaklaşık 20 mil ( 32km ) güneyinde yer alıyor.Şehir bulundugu konum bakımındanbir çok güzel yere çok yakındır, yaklaşık yarım saat mesafede;
laguna beach,huntington beach,newport beach,hermosa beach

Grove Alışveriş Merkezi :
Zenginlik belirtilerinin en yüksek olduğuyerlerden biri. Birbirinden iddialı markalar, restoranlar, teknoloji devleriyüksek kiralı mağazalarda müthiş tasarımları ve aydınlatmalarıyla dikkatçekiyor.

Getty Center :
San Diego otoyolunun tepesinde kurulu bu müze, özel koleksiyoncu Paul Getty’nin koleksiyonunu sergilemektedir. İleri teknoloji ile işletilip korunan bu müzede eski Yunan heykellerinden Rönesans resimlerine, Van Gogh’lardan 20. yüzyıl fotoğraflarına kadar her türlü sanat eserini bulabilirsiniz.

San Diego

San Diego Zoo:

Gaslamp Quarter :
1880-1910 arasında yapılmış eskibinaları, modern alışveriş merkezleri, birçok değişik kültürden farklırestoranı, gece klüpleri, barları ve hatta nargile salonları ile özellikleakşam ve hafta sonları için bir gezinti mekanıdır.

Mount Soledad : San Diego'yu kuşbakışı bir şekildegörüp, mükemmel manzaraları sevenler için güzel bir mekandır. Şehirin enyüksek noktasıdır.

Pacific Beach :
Güney California'nın belki de en güzelsahillerinden biri olan Pacific Beach aynı zamanda birçok bar ve gece klübünede ev sahipliği yaparak gençlerin uğrak mekanı haline gelmiştir.

Legoland :

USS Midway Gemisi :

San Francisco

Golden Gate Parkı:

Mill Valley :
Bu bölge yürüyüs yapmak için en uygunyerlerden biridir. Sayılari elliye varan dükkanlar,antikacilar, kitapçilar, butikler ve galeriler vardir.

Alamo Square :
Ozellikle Victorya tarzı yapılarıyla Hayes ve Steiner caddeleriyle kartpostallara konu olmuşunlu bir yerdir.

Jackson Square :
San Francisco'nun doğum yeri olarak kabul edilir. MissionDolores'in verdiği bağımsızlık mücadelesi Mission Bölgesi’ndeki müze vebinalarda görülebilir.

North Beach :
Genelde İtalyan tarzı kefelerin ve restoranları bulunduğubu bölgede kendinizi İtalya’da hissedeceksiniz. 50'li yıllardan kalma cazbarlar ve gece kulüpleri gece hayatına renk katmaktadır. Culumbus Streetboyunca yürümek burayı tanımak için yeterlidir.

Angel Island State Park :
Adaya San Francisco Körfezinden kalkan feribotlarla ulasabilirsiniz.Adadakiparkta piknik alanlari, yüzmek için küçük plajlar ve özel yürüyüs alanlarimevcuttur.

Lombard Street :
Dünyanın "en kısa mesafeyi en uzun yolla" kateden ilginç caddesidir. Leavenworth ve Hyde caddeleri arasında yer alır.

Russian Hill & Nob Hill :
Kıvrımlı Crocodile Street'ten inildiğinde karşınıza çıkan tepe Russian Hill'dir.San Francisco’da Grace Cathedral ve Cable Car Museum ziyaret edilebilir.

Soma (South of Market) :
SoMa bölgesinde ofislerin bulundugu katlı binalar, işyerleri, depolar ve Folsom Street boyunca uzanan gece hayatına ait mekanlar yer alır. Yerba Buena parkını ve müzesini de unutmamak gerekir. Bu parkta pek çok aktiviteye tanıklık edebilirsiniz.

The Haight :
SanFransico'daki 'hippie' akımının merkezi durumundadır. 60'lı yılların idealizm düşüncesinin artıklarını hala görebilirsiniz. Yol boyunca sağlı sollu ucuz restoranlar, çılgın mağazalar, "music store"lar, kafeler, ikinci el ürünlerin satıldığı dükkanlar bulunur.

Bay Area Discovery Museum :
Uzun deniz tüneli ve diger birçokobjeleriyle ziyaretçilerin San Francisco Körfezinin dogal güzelliklerini kesfetmesini saglayan müze görülmeye deger.

Yosemitee National Park :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder