İtalya - 1 Başlangıç

KÜNYE

Tarih : Eylül 2012
Süre : 9 gün
Rota : İtalya


İtalya gezimizde az zamanda çok yer görmeyi amaçladık. Klasik İtalya şehirlerinin yanına İtalya'nın farklı bölgelerini katmaya çalıştık. Haliyle biraz kabasını alabildik.
Gezinin hazırlık aşamasında önemli ölçüde bloglardan faydalandık ve şimdi de kendi tecrübelerimizi aktarma zamanı. Blogların birçoğunda yazılanların çoşkulu ve abartılı tarzı yerine daha sade ve soğukkanlı yazmaya çalışacağım.

HAZIRLIK

Gezi öncesi hazırlık aşaması bayağı uzun sürdü.
En önemli aşama planlama. Nereler gezilecek, ne kadar sürecek iyi planlamak gerekiyor.
Sonrasında kalınacak yerleri belirlemek ve buralardaki otelleri ayarlamak geliyor.
Plana uygun ulaşım seçeneğini belirlemek ve gereken ayarlamaları yapmak da çok önemli.
Son olarak da vize işlemleri var.

Planlamayı yaparken bloglardaki bilgilerden yararlanarak görmek istediğimiz ve gerek olmadığına kanaat ettiğimiz yerleri belirledik, zaman tahminine göre de planı tamamladık. Plana göre Roma'ya inecek ve Amalfi bölgesi için Sorrento'ya gidecektik. Sonrasında Roma'yı gezecek, devamında Cinque Terre için Levanto'yu merkez alacaktık. Son aşamada da Floransa ve Venedik ile geziyi tamamlayacaktık.
Görülecek yerler, ulaşım imkanları, yemek seçenekleri, şehir haritaları gibi konuları da notlarımıza ekledik.

Zaman kısıtından dolayı ekonomik olmasa da ulaşımı araç kiralayarak çözmeye karar verdik. En uygun fiyatı rentalcars.com'da bulduk.

Otelleri booking.com üzerinden inceledik. Kriterlerimiz zaman, para ve temizlik üzerineydi. Tabi bir de araç olunca  parkı da düşünmemiz gerekiyordu. Bulduğumuz otellerin fiyatlarını kendi sitelerinden de kontrol ettik. Bir kısmının kendi sitelerindeki fiyatları daha uygundu. Buna göre de rezervasyonları iptal opsiyonlarıyla tamamladık.

Vize işlemlerimiz ise bizi çok uğraştıran ve biraz farklı bir süreç oldu. Biraz bahsetmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Aslında Yunanistan için aldığımız vizeyi İtalya'da da kullanmak niyetindeydik. Bu niyeti de Yunanistan vizesi başvurusunda belirttik fakat aldığımız vize süresi standart bir ay oldu. İtalya gezisini tamamlamak için ihtiyaç duyduğumuzdan 2 gün eksik kaldı. Ne yapabileceğimizi İtalya vize işlemlerinde aracı kurum olan Idata firmasına sorduğumuzda Yunanistan'dan aldığımız vizeyi iptal etmemiz ve İtalya için tekrar başvuruyu ancak bu şekilde yapabileceğimiz söylendi. Uçak biletlerimiz alınmıştı ve can sıkıcı bir durumdu. İtalya büyükelçiliği vize işlemlerinden sorumlu birime mail ile durumu ilettiğimizde, Yunanistan'dan alınan vizenin bitim tarihinden başlayarak vize vereceklerini ve sorun olmayacağını söylediklerinde ise hem sevindik hem şaşırdık. Idata'ya durumu tekrar sorduğumuzda yine aynı cevabı aldık ve hatta büyükelçiliğin yanlış bilgi verdiği iddia edildi. Tekrar büyükelçiliğe sorduk ve problem olmayacağı tekrarlandı. Büyükelçiliğe güvenerek, deneyelim görelim diyerek vize için randevuyu da direk büyükelçilikten aldık. Başvurudan 2 gün sonra sonuç için gittim ve vizeler verilmişti. İncelediğimde ise Gülay'ın vizesinin başlangıç tarihinin 1 gün geç olduğunu farkettim. Vize bölümüyle yazışma sonrasında bunun sorun olacağı ve düzeltilmesi gerektiği söylendi. Tekrar gittim ve 1 gün sonrasında yeni vizenin tarihinin bu sefer Yunanistan vizesiyle çakışacak şekilde önden başlatıldığını gördüm ve pasaport incelenmek üzere tekrar alındı. Üçüncü denemede doğru tarihler vardı ama artık bizde güven kalmamıştı, inşallah bir aksilik çıkmaz diyerek hazırlıkları tamamladık.

Bundan sonraki bölümlerde 4 ayrı bölgeye dair gezi notlarını ve son olarak da yeme içme, konaklamaya dair notlarımızı aktaracağız. Haydi bakalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder