Ankara Civarı – Eğriova ve Benli Yaylaları


KÜNYE

Tarih : 16 Haziran 2012
Süre : günübirlik
Rota : Ankara – Eğriova ve Benli Yaylaları


YOL HİKAYESİ

Ayaş yolu üzerinden Beypazarı’na gidiyoruz. Beypazarı girişinde sağa İnözü vadisine dönüyoruz. Bir süre sonra etrafımız bozkırdan yeşile evriliyor. Karaşar’a kısa bir süre sonra varıyoruz. Kimsecikler yok. Yol üstünde bir bakkaldan alışveriş yapıyor, bilgi alıyor, devam ediyoruz. Buradan sonra 21km yolumuz var.
Yol stabilize ama bozuk değil. 7 km sonra  küçük bir göl ve yayla evlerini görüyoruz. Eğriova yaylalarının ilk halkası burası. Devamında ormanın içindeyiz, karadenizi artmayacak bir doğa. Sonunda hedefimize varıyoruz.

Eğriova Yaylası

Solumuzda göl ve devamında geniş bir yayla alanı uzanıyor. Gölün karşı yakası orman.  Yol tarafında orman işletmesine ait piknik alanı var ama halka kapalı. Girişte sola ayrılan yolu izliyoruz, yol çok bozuk ama kısa; bizi gölün en uç kıyısına götürüyor. Burada birkaç masa var ve bir grup genç tarafından kapılmış. Arabaları bırakıp karşıya geçiyoruz, ormanın içinde göl kenarı çok keyifli bir yer. Mangaldan sonra dönüş için iki seçeneğimiz var. Ya geri döneceğiz ya da devam edeceğiz, Benli yaylası üzerinden otobana birleşen 40km yolu katedeceğiz. İkinci alternatifi seçiyoruz. Ormanın içersinde yol çok bozuk, tabela falan yok. Hep sağı takip ederek doğru yolda olduğumuzu umuyoruz. Bir süre ralli yaptıktan sonra umudumuzu kaybetmek üzereyken Benli Yaylası karşımıza çıkıyor.

eğriova yaylası


Benli Yaylası

Çok geniş bir yeşil alan. Ortasından geçen yol asfalt. Sağımızda ve solumuzda ahşap evler, bir sürü küçükbaş ve büyükbaş hayvan var. Bu düzlük tepelerde ormanlarla sarılmış.


benli yaylası
İnişe geçtiğimiz yolda dere kenarında bir mola daha veriyoruz. Yemeye devam. Voleybol ile biraz eritiyoruz ve dönüş için hazırız.

benli girişi

Dönüş yolunda da doğal güzellikler bize eşlik ediyor. Yine sağdan kuralını bir istisna dışında uyguluyoruz. Bayağı bir yol aldıktan sonra otobanı buluyoruz.
Otobana girmeden önce de bayağı bir paralel yolda devam ediyoruz. Uzun bir günün ardından akşama evdeyiz.


SON SÖZLER

Ankara yakınında güzel bir doğa ve yayla ortamı.

Biraz tenha, medeniyetten uzak, tesis falan yok, hazırlıklı gidilmeli.

Eğriova - Benli arası yol bozuk.

Yollarda levha yok, kaybolmamak için sorup tarif almalı, çok geç saatlere kalmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder